Stappen voor het maken van energielabels

Het proces van het maken van energielabels voor woningen en gebouwen omvat verschillende belangrijke stappen. Allereerst is het essentieel om het gebouw in kaart te brengen. Dit houdt in dat we de bouwkundige kenmerken, isolatie, verwarmingssystemen, koeling en bijvoorbeeld de zonnepanelen het gebouw nauwkeurig in kaart brengen.

Allereerst bespreek ik met u welke energiebesparende maatregelen u al gedaan heeft aan uw woning of pand. Dit kan bijvoorbeeld extra isolatie zijn of een zonneboiler. Denk ook aan isolatieglas en zonnepanelen. 

Het is daarom belangrijk dat u deze gegevens tijdens mijn visite bij de hand hebt. Hoe beter en completer de gegevens, des te gunstiger is het voor uw energielabel.


Vervolgens worden deze gegevens geanalyseerd om de energieprestatie te bepalen. Dit resulteert in een energielabel dat inzicht geeft in de energie-efficiëntie van het gebouw. Het is belangrijk om dit proces zorgvuldig uit te voeren om een betrouwbaar en accuraat energielabel te verkrijgen.

Meer informatie

In kaart brengen van het gebouw

Bij het in kaart brengen van het gebouw worden zal ik de totale schip van opmeten zoals de begane grond vloer, gevels en het dak.

Ook meet ik de ramen en deuren op en kijk ik welk type glas er gebruikt is. Dit kan varieren van enkelglas tot wel triple glas of vacuum glas.

Als het niet bekend is welke dikte isolatie er gebruikt in bijvoorbeeld de gevels of het dak dan zal ik dit op locatie zo zuiver mogelijk proberen op te meten.


verschillende elementen geanalyseerd, zoals de oppervlakte, het type ramen, de isolatie en de verwarmingssystemen. Dit helpt om een volledig beeld te krijgen van de energieprestaties en eventuele verbeterpunten.






Bij het in kaart brengen van het gebouw worden verschillende elementen geanalyseerd, zoals de oppervlakte, het type ramen, de isolatie en de verwarmingssystemen. Dit helpt om een volledig beeld te krijgen van de energieprestaties en eventuele verbeterpunten.

Bekijk onze diensten

Energieanalyse

Ook de technische installatie wordt in kaart gebracht. U kunt hierbij denken aan de CV ketel of de warmtepomp. Ook telt het type van de mechanische installatie mee. Daar zit veel verschil in, nieuwere typen mechanische ventilatie hebben energiezuinigere ventilatoren wat weer gunstig is voor het energielabel.

Verder is voor het energielabel belangrijk of er bijvoorbeeld airco is geïnstalleerd of een kokend water toestel.

Ook zonnepanelen tellen zwaar mee in de berekening van het energielabel. Bij zonnepanelen is het belangrijk dat ik het exacte merk en type van de panelen weet. Deze informatie staat vaak op een offerte of de factuur en is vaak ook te vinden op het type plaatje aan de onderzijde van het paneel. Het is belangrijk om ook deze informatie paraat te hebben, 




Na het in kaart brengen van het gebouw volgt een gedetailleerde energieanalyse. Hierbij worden de verzamelde gegevens gebruikt om de energie-efficiëntie te berekenen en het bijbehorende energielabel op te stellen. Dit label is cruciaal voor zowel huiseigenaren als bedrijven.

Neem contact op

Waarom een energielabel?

Vervolgens worden deze gegevens geanalyseerd om de energieprestatie te bepalen.

Dit gebeurt met geavanceerde gecertificeerde software. Hierin vul ik de door mij berekende oppervlakten en de geinstalleerde technische installatie.

Dit resulteert in een energielabel dat inzicht geeft in de energie-efficiëntie van het gebouw.

Een energielabel biedt niet alleen inzicht in de energieprestaties van een gebouw, maar kan ook helpen bij het verlagen van energiekosten en het verbeteren van het comfort. Het is een waardevol instrument voor zowel kopers als verkopers in de vastgoedmarkt.


adviues



Het is belangrijk om dit proces zorgvuldig uit te voeren om een betrouwbaar en accuraat energielabel te verkrijgen.




Een energielabel biedt niet alleen inzicht in de energieprestaties van een gebouw, maar kan ook helpen bij het verlagen van energiekosten en het verbeteren van het comfort. Het is een waardevol instrument voor zowel kopers als verkopers in de vastgoedmarkt.

Vraag een label aan